Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ingrijirea unui bebelus este dificila si adesea mamicile se confrunta cu tot felul de dificultati, mai ales daca se afla pentru prima data in postura de mama. Nevoile bebelusului nu tin cont daca e zi sau noapte, de ora si de programul farmaciilor. Asadar este bine sa ai tot timpul la indemana o trusa cu cele mai importante produse pentru ingrijirea bebelusului.

trusa bebelusTrusa pentru bebelus

Aceasta “trusa” cum o numim in mod improrpiu pentru ca nu se pot tine toate aceste lucruri la un loc contine produse atat pentru necesitatile zilnice ale bebelusului, cat si pentru cele ocazionale:

  1. Scutece – pentru a nu pleca dupa ele la ore cand ai orice altceva de facut numai drum pana la farmacie nu, este indicat sa ai grija ca mereu sa fie rezerva plina.
  2. Termometru – termometrul pentru bebelusii din zilele noastre este mult mai exact si mai agreat de bebelus, luand forme care nu il incomodeaza pe micut si care sunt usor de manevrat, cum ar fi biberonul stil suzeta pentru a masura temepratura la nivel oral. Desigur, temperatura bazala este cel mai bine redata de cea a urechii sau cea rectala, de aceea este recomandat sa folositi termometrele special pentru ureche sau uz rectal (cel din urma fiind cel mai folosit).
  3. Fese sterile sau minitampoane – acestea sunt utile pentru curatarea gurii, nasului si ochilor micutului. Puteti folosi pentru curatare ser fiziologic sau ceaiuri recomandate de medicul pediatru, cum ar fi cel de musetel;
  4. Pudra pentru evitarea eritemului fesier sau dermatitei de scutec cum mai este numita aceasta iritatie. Daca scutecele moderne de unica folosinta au usurat mult problemele mamicilor in aceasta privinta, deocamdata insa eritemul fesier nu poate fi evitat. Asadar se poate folosi pentru a proteja pielea bebelusului unguente speciale sau pudre in acest scop. Medicii pediatri nu recomanda pudrele pentru copii pentru ca mici particule se imprastie in aer, sunt inspirate de micuti si pot provoca afectiuni pulmonare si sistemice. De aceea recomandate sunt gelurile, unguientele sau cremele.
  5. Ceaiuri medicinale – copilul este foarte sensibil mai ales la o varsta atat de frageda, astfel ca cele mai frecvente suferinte sunt legate de tranzitul intestinal: colici, diaree etc. Ceaiurile medicinale, folosite la timp, pot trata simptomele nu foarte intense ale micutulu, fara sa fie nevoie de medicamente. Unele mamici ii ofera copilului zilnic un biberon cu ceaiuri medicinale, ca preventie pentru eventualele tulburari digestive.
  6. Ser fiziologic – serul fiziologic se foloseste pentru necesitatile igienice ale micutului, in special pentru curatarea ochilor, nasucului etc.
  7. Betisoare de ureche cu opritor, utile pentru curatarea zilnica a urechii copilasului. Se recomanda sa aveti grija la depozitarea betisoarelor, caci daca prind microbi pot infecta urechea copilului.
  8. Siropuri medicinale – pentru tratarea colicilor sau a febrei;
  9. Glicerina boraxata pentru tratarea aftelor bucale;
  10. Unghiera si pompa pentru nasuc;
  11. Un cantar pentru a monitoriza cresterea in greutate a copilului;
  12. O geanta izoterma pe care o poti lua oricand cu tine pentru a depozita papica bebelusului.

Se recomanda ca in perioada preeruptiva a dintilor sa tamponati dupa fiecare alaptare gingiile micutului cu ceai de musetel si o fasa curata.

sursa: http://kidz.garbo.ro